Air Display – Använd din iPad som en extra display

| oktober 6, 2013

Air Display – Använd din iPad som en extra display

Air Display version 1.2 är en app som gör att du kan använda din iPad som en extra display. Numera är appen kompatibel med både Mac och PC, men i den tidigare versionen, 1.0.1, så var den bara kompatibel med Mac.

Nu för tiden så är det ju mycket vanligt att man har många olika program och applikationer igång samtidigt på sin dator, och det kan nästan vara svårt att kunna hålla koll på allting samtidigt. Därför kan det göra datoranvändandet mycket mer enkelt och lättöverskådligt om man har en extra skärm. Och Air Display gör det möjligt att få två skärmar, utan att man enkom behöver investera i en ny skärm. Jag själv är en sådan som ofta har många program och liknande öppet hela tiden, vilket gör att jag tycker att Air display är en jättebra tjänst. Jag tycker helt enkelt att det är mycket bra att det finns möjlighet att använda din iPad som en extra display.

air-display-ipad

Som tidigare nämnt så är Air Display kompatibel med både PC och Mac, men har du Windows krävs programvaran XP eller nyare, och har du Mac så måste du minst ha OS X 10.5.8. Air Display fungerar inte heller om du har Windows 7 starter edition.

Air Display är inte gratis att använda, men det är inte så dyrt heller. Ungefär tio dollar kostar tjänsten i USA, vilket blir cirka sjuttio svenska kronor. Det är lite pengar, men om man känner att man är i behov av en extra display så är det inte någon stor investering. I alla fall inte om man jämför med vad det kostar att köpa en ny extra skärm.

Air Display har också en enastående förmåga att integrera och kommunicera med datorn. Det är till exempel möjligt att öppna en kalkylator i datorn, och sedan dra den till skärmen på iPaden där du sedan då kan göra dina uträkningar på iPaden, med hjälp av dess touch-skärm.

Som helhet tycker jag att Air display är mycket bra. Har man redan en iPad så är det ett väldigt billigt sätt att få en extra display till datorn ifall man vill ha det, och Air display fungerar faktiskt väldigt bra oavsett om man använder Mac eller PC. Dock så är en negativ grej att det inte går att visa Flash-videos, trots att det är datorns program man visar, och inte iPadens.

Category: Allmänt

Comments are closed.