Att använda Hem knappen på iPad | iPad skolan del 2

| februari 24, 2013

Att använda Hem knappen på iPad | iPad skolan del 2

Att lära sig att använda Hem knappen på iPad är nästa del i iPad skolan. Du kan använda Hem knappen för att väcka din iPad från Sleep läget men den har även en massa andra funktioner som kan vara bra att känna till. Du hittar Hem knappen på framsidan av din iPad, längst ner och lätt åtkomlig.

del_002_hem_knappen

Ett klick på Hem knappen

Oavsett vad du håller på med och vilken app du håller på att greja med så tar ett klick på Hem knappen dig tillbaka till din Startsida där du hittar alla dina iPad appar. Man kan ha flera iPad startsidor, själv har jag tre stycken som jag kan bläddra mellan. En med mina appar, en med barnens och en med övriga appar. Om du befinner dig på första startsidan, så tar ett tryck på Hem knappen dig till iPadens Sök fönster.

Dubbelklicka på Hem knappen

Att dubbelklicka på Hem knappen gör att man kan växla mellan Appar lite snabbare, d v s att iPad:en kan köra flera appar samtidigt. Att köra flera Appar samtidigt kallas för Multitasking. Det kan ju t e x vara så att man sitter ooch håller på med sina email och kommer på att man skulle vilja lyssna på Spotify samtidigt. Ja då är det enkelt, det är bara att dubbelklicka på Hem knappen så kommer en rad upp med genvägar till Appar som du nyligen använt. Mer om detta i kommande inlägg om Multitasking.

Om man lyssnar på musik så kan iPad:en släcka skärmen, låsa skärmen för att spara batteri, då kan man dubbelklicka på Hem knappen för att få upp kontrollknappar för ljuduppspelningen, d v s att man inte behöver låsa upp skärmen.

Category: iPad Skolan

Comments are closed.