Droplr – Enklaste sättet att dela filer

| augusti 8, 2013

Droplr – Enklaste sättet att dela filer

Droplr är en av de bästa tjänsterna som finns för att ladda upp och dela filer, foton, videor med mera. Appen har nyligen uppdaterats till version 3.0 och i och med den nya uppdateringen så kommer en del nya alternativ för att dela filer, möjlighet att ladda ned filer samt att den även blir tillgänglig för iPad. Droplr är en mycket bra tjänst för att dela med sig av anteckningar och filer till andra. Samtliga filer som laddas upp sparas på Droplr-kontot och delas i form av korta länkar.

droplr

Det är väldigt enkelt att använda Droplr. När man väl laddat ned appen är det bara att fylla i epost-adress och lösenord. Sedan har du skapat ditt Droplr-konto och är färdig att börja använda tjänsten till fullo. Layouten är väldigt enkel. Allt du behöver göra är att klicka på ett plus (+), som finns längst upp på skärmen, för att lägga till exempelvis ett foto eller någon annan fil. De filer som du laddar upp samlas sedan i en lättöverskådlig lista på vänstra sidan av skärmen, och genom att trycka på någon av filerna får du upp dem i ett större format på den högra delen av skärmen. Sedan är det mycket enkelt att till exempel dela något foto på twitter eller bifoga en fil i ett mejl med mera.

Droplr är en perfekt tjänst för att spara dina filer på ett och samma ställe på internet, som du sedan har tillgång till vart du än befinner dig. Du kan nå dina uppladdade filer både via appen i sig, men även genom att logga in via dess hemsida. Genom att logga in via hemsidan på din dator kan du enkelt ladda upp filer från datorn som du då kan få tillgång till på din iPad. Droplr gör det alltså väldigt enkelt att skicka filer till och från iPad. En annan bra sak är att Droplr är kompatibel med en rad andra appar så som till exempel Twitterrific och Tweetbot. I överlag tycker jag att Droplr är otroligt praktisk då det är lätt att ladda upp filer och mycket enkelt att sedan dela dem. Dock så finns det en sak jag tycker är lite negativt, och det är att den i vissa fall jobbar lite väl segt. Detta gäller främst då man ska visa länkar som man lagt till. Sen så tycker jag även att det borde finnas möjlighet att visa de foton, videor och länkar som man lagt till i fullskärm, och inte bara på ena halvan av skärmen som nu är fallet.

Category: Allmänt

Comments are closed.