FIFA 13 | Nu för iPad

| april 6, 2013

FIFA 13 | Bästa fotbollsspelet för iPad

Nu har jag provat FIFA 13 och jag är helt såld. Nu var det ett tag sedan jag spelade FIFA, faktum är att jag spelade som mest FIFA under mitten av 2000 – talet och då spelade jag på min PS2. När jag laddat hem spelet så valde jag att spela i Manager Mode. Det är ett av flera lägen som man kan spela i, men jag gillar Football Manager spel, så därför brukar jag spela i det läget.

FIFA_13

Hur fungerar kontrollerna för FIFA 13 på en iPad?

Det här var mitt största bekymmer när jag började spela FIFA 13 på en iPad. Jag är ju van att ha en controller i händerna men när man spelar på en iPad så har man kontrollerna på skärmen. Det tog mig ett par timmars spelande innan jag kom underfund med hur man använde kontrollerna på ett bra sätt. Det svåraste var dels att hålla still händerna och dels att man inte hade några knappar att känna av med fingrarna, det hände helt enkelt att man tryckte på fel kontroll i början helt enkelt för att fingrarna befann sig på fel del av skärmen.

Massor av ligor och spelare i FIFA 13

När jag valde att spela FIFA 13 i manager mode så kunde jag välja lag ifrån massor av spelare. Jag valde att spela som IFK Göteborg i Allsvenskan. Som manager kan man förbättra klubben på många olika sätt. Dels genom att köpa bättre spelare, dels genom att skaffa bättre tränare, medicinsk personal, uppgradera stadion mm. Det är här som EA Sports smarta affärsmodell träder in. Spelet kostar en liten peng att ladda hem, men man får väldigt mycket spel för pengarna. Men om man vill komma fort framåt med att uppgradera sin klubbs status då behöver man pengar och på ett enkelt sätt kan man inifrån spelet förbättra sin klubbs ekonomi genom att helt enkelt köpa mer pengar från App Store. Jag kommer inte ihåg exakt, men jag tror jag själv köpte 25 miljoner att spendera för 49 kronor.

Svårighetsgrader för FIFA 13

Man kan spela spelet på flera olika svårighetsgrader, själv brukar jag spela på den enklaste nivån bara för att jag tycker det är roligast när man kan göra många mål. Det får till följd att jag gick obesegrad genom Allsvenskan första säsongen samtidigt som jag vann Svenska Cupen. Den andra säsongen som jag är på just nu är jag fortfarande obesegrad och nu på god väg att vinna Champions League.

Betyg och köprekommendation för FIFA 13

Jag ger betyg 5 av 5 för spelet och även betyget 5 av 5 för affärsmodellen för spelet och jag ger definitivt en köprekommendation för FIFA 13 på iPad.

Category: spel

Comments are closed.