Football Manager 2013 | Världens bästa Managerspel?

| april 15, 2013

Football Manager 2013 | Världens bästa Managerspel?

Nu har jag provat Football Manager 2013 på iPad. För mig som spenderat väldigt många timmar med Managerspel på PC i slutet på 90-talet och början på 2000 talet så känns det här väldigt bekant och bra.

Konceptet i Football Manager 2013 är detsamma som vanligt. Man tar över valfri klubb och får ett antal förväntningar på sig från styrelsen. Det gäller att vara nogrann och ha tålamod och spendera tid med att lägga upp taktik, träning, analysera truppens egenskaper. Behöver man förbättra spelarmaterialet på en eller flera positioner?

football_manager_2013

Hur fungerar Football Manager 2013?

Det funkar på samma sätt som vanligt, d v s man tittar på en tvåfärgad stapel som visar hur matchen står och väger. Om det blir någon farlighet så växlar bilden över så man får se sina spelare som små prickar. Hela tiden så beskrivs händelserna med text på bildskärmen. Man har hela tiden möjlighet att påverka sitt lags spel genom att byta spelare samt att flytta runt positionerna.

Your ads will be inserted here by

Easy AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

football_manager_2013_bild2

Finns det någon användarmanual till Football Manager 2013?

Inuti spelet så finns det tillgång till såväl en användarmanual och en FAQ sektion. I användarmanualen så får du ganska enkelt en bra översikt över vad du behöver göra för att spelet ska flyta på.

Betyg och köprekommendation

Football Manager 2013 var lite dyrare att ladda hem, jag tror det kostade 75 kronor. Men det här spelet är av sådan karaktär att du kan spendera väldigt många timmar med det, så sett till kostnad per använd tidsenhet så är det här spelet väldigt prisvärt.

Det finns dessutom möjlighet till köp inuti program. Här handlar det bland annat om att man kan köpa specifika scenarion, t e x att klubben är bankrutt och att styrelsen sålt alla dyra bra spelare. Kvar är du och klubbens alla ungdomsspelare. Klarar du av att leverera trots dessa förutsättningar?

Jag ger spelet betyget 7/10 och en absolut köprekommendation, men bara om du är väldigt fotbollsintresserad.

 

Category: spel

Comments are closed.