Instashare | Ett nytt sätt att överföra filer

| maj 22, 2013

Instashare | Ett nytt sätt att överföra filer

Instashare är ett nytt sätt att överföra filer till och från din iPad. Vi har tidigare beskrivit hur man flyttar filer till och från sin iPad via t e x Dropbox eller iCloud, men med Instashare kan man arbeta på ett annat sätt. Instashare är ett ganska enkelt system. Det man måste göra är att installera det på de enheter som man vill använda det på. Sedan kan man skicka filer till och från de olika enheterna. Första gången man försöker skicka någonting så blir man tillfrågad om man tillåter den specifika enheten att skick filer till din mottagande enhet och nu kan man svara att man alltid tillåter detta. Genom at alltid tillåta detta så är det därefter bara att skicka filer.

instashare-logo

En begränsning som kan vara störande, för mig spelar det ingen roll, men det är att från iPad:en kan man med Instashare bara kan skicka foton. I andra riktningen ska det gå bra att skicka flera olika filtyper. När man ska skicka en fil så gör man det i Instashare helt enkelt med ”Drag and Drop” metoden där man då drar filen / filerna man vill skicka till den enheten man vill skicka dem till.

En mer störande begränsning är att för tillfället ska Instashare bara funka med iOS och Macs. Stöd för Android och Windows förväntas komma inom kort. För min åsikt är att först när det går att skicka från en iPad till såväl iOS enheter, Windows enheter / datorer och Android enheter är man nära att vara en fullständig lösning.

Men helt klart är Instashare ett bra steg på vägen mot att enklare kunna flytta filer till och från sin iPad.

Category: Allmänt

Comments are closed.