iWork for iPad – iPad:ens motsvarighet till Office paketet

| oktober 22, 2013

iWork for iPad – iPad:ens motsvarighet till Office paketet

En iPad är något som de allra flesta förknippar med underhållning, spel, filmer och andra roliga grejer. Men faktum är att en iPad också kan användas för att göra jobb eller skolarbete. iWork for iPad är en tjänst som består av apples tre olika produktivitetsprogram; Keynote, Pages, och Numbers. De kostar ganska mycket, cirka sjuttio kronor per program, vilket blir 210 kronor om man vill ha alla tre. Men för den som vill använda sin iPad till annat än underhållning så kan det vara värt att spendera lite pengar för att få iWork for iPad.

iwork for iPad

Pages är en form av ordbehandlingsprogram som fungerar i stort sett på samma sätt som Microsoft Word gör. Du kan skriva texter, lägga in bilder och göra mer eller mindre allt som du kan förvänta dig av ett avancerat ordbehandlingsprogram. Efter att ha använt Pages ett tag så har jag insett att det faktiskt går väldigt bra och snabbt att skriva på iPadens digitala tangentbord. Jag skulle säga att när man väl kommit in i skrivandet så går det nästan lika fort som med ett vanligt tangentbord vilket gör det nästan till en onödighet att köpa ett externt tangentbord. Såvida man inte skriver väldigt mycket förstås.

Bland de tre programmen i iWork for iPad så skulle jag vilja påstå att Pages är det bästa och det som är mest värt att köpa. Det är i alla fall det program som jag tror att jag kommer använda mest, och jag tror också att många andra också skulle klara sig med enbart Pages.

Sett till helheten så är iWork for iPad ett väldigt bra program. Det öppnar upp en hel del möjligheter till jobb och mer professionellt användande av iPaden än vad som är möjligt med en iPad i grundutförande. Man skulle kunna säga att iWork for iPad är iPad:ens motsvarighet till Office paketet. Köper du alla tre programmen i iWork for iPad så får du tillgång till samma möjligheter som du har med Microsofts Office program.

iWork for iPad tycker jag är ett väldigt bra program, om än kanske lite väl dyrt. Det hade gärna fått kosta hälften av vad det kostar nu, eller till och med ännu mindre. Men det kan ändå vara värt sitt pris och jag tror att iWork for iPad kan göra att iPaden blir attraktivare bland både studenter och hos företag som är i behov av väldigt mobila och smidiga enheter. Programmet är nämligen mycket bra för att göra olika typer av dokument och presentationer.

Category: Nyttoprogram

Comments are closed.