Mint – Den enkla vägen till en bättre ekonomi

| augusti 30, 2013

Mint – Den enkla vägen till en bättre ekonomi

Gör en budget och håll reda på din ekonomi med iPad, är en av alla saker du kan göra med tjänsten Mint. Mint är en mycket användbar tjänst för att hålla koll på din ekonomi, dina inköp och din eventuella budget. Tjänsten finns både för iPhone och iPad samt även som en helt och hållet internetbaserad tjänst på Mint.com. Mint ger dig en lättöverskådlig överblick på din ekonomi som gör att du får stenkoll på allt som rör just dina pengar. Man kan enkelt lägga till alla sina konton, kreditkort, lån och annat som rör ekonomin, och Mint hämtar då all information om dessa från internet och på så sätt får du all din ekonomiska information samlad på ett och samma ställe.

mint_logo

Med Mint.com är det alltså möjligt att få en samlad överblick över alla utgifter som man har. Både fasta utgifter så som hyra och el samt rörliga utgifter i form av inköp av mat, kläder, elektronik, nöjen och annat. Mint.com samlar alla utgifter och delar upp dem i olika kategorier så att man lätt kan se vart det går åt tillräckligt lite pengar, och vart man skulle kunna spara in lite. Det är också väldigt enkelt att skapa en egen budget, där man själv bestämmer hur mycket man får spendera inom olika kategorier så som till exempel livsmedel, restaurangbesök och bensin. Sedan kan man i en lättöverskådlig graf se hur man ligger till i budgeten, ifall man spenderat för mycket eller om man har mer pengar kvar att spendera ifall det behövs.

En funktion som jag tycker är väldigt bra med Mint är att man kan få varningar för olika saker som rör ekonomin på sin mejl eller till sin mobil. Man kan till exempel få en varning om man överskridit budgeten inom någon kategori, eller om man har obetalda räkningar där förfallodatumet börjar närma sig. På så sätt hjälper Mint.com till att hålla ordning och reda på ekonomin, vilket gör att man inte behöver oroa och engagera sig själv lika mycket.

mint-exempel

I överlag tycker jag att Mint är väldigt bra, den perfekta appen om man vill ha stenkoll på sin ekonomi och lägga grunden för en bra privatekonomi. Det jag dock funderat lite över är säkerheten. Hur pass säkert är det egentligen att ha en app som samlar information från alla sina banker och liknande? Inte för att jag tror att det går att göra något allvarligt via appen i sig. Men en eventuell hackare skulle ju i alla fall kunna få tillgång till all information om ens ekonomi, vilket kanske inte är så bra.

Category: Nyttoprogram

Comments are closed.