Newsblur – Bättre än Google Reader?

| augusti 11, 2013

Newsblur – Bättre än Google Reader?

Newsblur är idag ett av de bästa sätten för att ta emot RSS feed på iPad. Det är en nyhetsläsare som har utvecklats och gått från att vara ganska grå och trist med tråkig design och en hel del buggar men med en bra kärnidé till att vara en fulländad RSS-läsare som jag tycker nästan är snäppet bättre än Google Reader.

newsblur

Jag själv har haft Newsblur väldigt länge. I början tyckte jag som sagt att den hade en mindre attraktiv design och lite för mycket buggar, men jag gillade tänket runt appen och dess grundläggande funktioner. Så jag valde att ha kvar appen, och även fortsätta att använda den, vilket jag är mycket glad över idag. Newsblur har nämligen med nya uppdateringar och förbättringar blivit en av de bästa RSS-läsarna som finns tillgänglig just nu.

Newsblur erbjuder direkt import från ditt Google-konto. Importen bevarar alla dina mappar eller taggar. Så ifall du använder Google Reader så kan du importera och få alla dina prenumerationer på ditt konto på Newsblur, vilket är mycket behändigt.

Ifall du sedan tidigare är van med RSS-läsare så som Google Reader eller Fever, så kommer du märka viss likhet med Newsblur. Newsblur har en liknande, men snäppet effektivare design. När man pratar om prestanda så är denna RSS-läsare mycket bra inom just det området. Newsblur är nämligen snabb, väldigt snabb. Allt innehåll hämtas i förhand vilket gör att hantering flyter på väldigt bra och man behöver aldrig uppleva att det går segt eller långsamt. Kostnaden för denna förmån är att det inte finns någon möjlighet att tvinga alla feeds att laddas om och förnyas. Detta är dock ingen större nackdel då de flesta feeds ändå laddas om ungefär var tionde minut.

En sak som jag tycker är positiv med Newsblur är att det är så pass enkelt att prenumerera på uppdateringar från sociala medier så som facebook och twitter, och i och med att jag själv är mycket intresserad av de senaste uppdateringarna på dessa så är det en stor fördel att jag så enkelt kan få tillgång till flödet via Newsblur.

En annan väldigt intressant grej med Newsblur är att du har möjligheten att anpassa vilka typer av feeds som ska visas, och vilka som inte ska det. Du kan med hjälp av ett enkelt verktyg i Newsblur välja att sätta en tumme upp, eller en tumme ned på olika ord eller författare. De som du sätter tummen ned på visas helt enkelt inte i ditt flöde. Mycket praktiskt och bra om du frågar mig. När det kommer till de negativa bitarna på Newsblur så kan jag faktiskt inte se några sådana. Newsblur har helt enkelt med uppgraderingar och förbättringar blivit en fulländad RSS-läsare.

Category: Nyheter

Comments are closed.