Newsify – Kanske den bästa nyhetstjänsten

| augusti 14, 2013

Newsify – Kanske den bästa nyhetstjänsten

Newsify är en av de bästa RSS-läsarna som finns tillgänglig för iPad just nu. Newsify är en perfekt tjänst för dig som gillar att hålla koll på många olika nyhetssajter. Genom att använda Newsify kan du enkelt samla alla olika nyhetssajter på ett och samma ställe och får då tillgång till allt som läggs upp på de av dig utvalda hemsidorna. Det gör att du slipper besöka alla hemsidor du är intresserad av en och en vilket sparar dig mycket tid.

newsify

Newsify fungerar på så sätt att du väljer ut de hemsidor du är intresserad av och kan sedan lägga till dessa i olika mappar. Mapparna skapar du själv, och om du är intresserad av till exempel nyheter och träning och hälsa så kan du skapa en mapp som heter nyheter, där du lägger till olika nyhetssidor, och en mapp som du kallar träning och hälsa, där du lägger till hemsidor som handlar om just träning och hälsa.

Du behöver inte skapa något konto för att använda Newsify, utan du loggar in med ditt Google-konto. Har du inget sådant så måste du ju självklart skapa det först. När man loggat in på Newsify så är det bara att börja lägga till de hemsidor man brukar besöka till olika mappar och sedan har man enkel och smidig tillgång till att nå hemsidorna direkt via appen, vilket fungerar mycket enklare än att behöva öppna alla hemsidor i safari.

 

Vad är positivt och negativt med Newsify?

Efter att ha testat Newsify en tid så är jag hittills otroligt nöjd. Det jag dock stört mig otroligt mycket på är att då jag lagt till flera olika nyhetssidor så som aftonbladet, expressen och min lokala tidnings hemsida i en mapp så visas RSS-flödet från alla dessa hemsidor omblandat då jag går in på mappen.  Jag skulle vilja att det syns mer tydligt från vilken hemsida de olika artiklarna kommer från. Dock så var väl en av grundtankarna med Newsify att man ska få tillgång till flödet från många olika hemsidor, och att det då inte ska spela någon roll vilken hemsida artiklarna är tagna ifrån.

I övrigt tycker jag att Newsify är en väldigt användbar app som jag definitivt kommer använda flitigt framöver. Den är utan tvekan det absolut bästa sättet att läsa nyheter på iPad. Det bästa är att man kan samla olika hemsidors innehåll på ett och samma ställe och på så sätt slippa att besöka dem en och en.

Category: Nyheter

Comments are closed.