Organisera ikonerna på din iPad | iPad skolan del 7

| mars 23, 2013

Organisera ikonerna på din iPad | iPad skolan del 7

När du laddat hem lite appar börjar det bli läge att organisera ikonerna på din iPad. Man kan flytta ikonerna inom en sida samt till en annan sida på sin iPad. Vi har för enkelhetens skull gjort så att vi har lagt barnens appar på en sida och våra (mammas och pappas) appar på en annan sida.

För att flytta en ikon så följer man följande steg:

  1.  Håll fingret tryckt på ikonen ett par sekunder tills alla ikoner börjar ”dansa” omkring.
  2. Dra den ikonen du vill flytta, dit du vill flytta den. Håll först fingret på ikonen någon sekund, så den fattar att det är just den ikonen du vill flytta, ikonen blir lite förstorad när den är ”vald”
  3. För att flytta ikonen till en annan sida drar man ikonen intill kanten så att så att säga halva ikonen är utanför skärmen, sedan håller man kvar där en liten stund tills iPad:en växlar sida.

Hur man deletar en ikon på iPad

När alla ikonerna dansar omkring så kan man förutom att flytta runt dem även deleta de ikoner man inte vill ha. För att deleta en ikon trycker man på krysset uppe i det vänstra hörnet på ikonen. Observera att det bara går att deleta de appar man själv laddat ner, det går inte att deleta de ikoner som fanns där redan från början.

Hur får man ikonerna att sluta att dansa?

För att få ikonerna att sluta att dansa trycker man helt enkelt på Hem-knappen.

Category: iPad Skolan

Comments are closed.