Paprika – Organisera recepten på din iPad

| september 6, 2013

Paprika – Organisera recepten på din iPad

Paprika är en app där du på ett mycket enkelt och effektivt kan söka upp och organisera recepten på din iPad. iPaden är faktiskt otroligt användbar när det kommer till recept och matlagning. Medans stora och klumpiga stationära datorer och ömtåliga bärbara samt små mobiler inte alls är lämpade för användning i köket och matlagningen, så passar ju en iPad nästan perfekt för just det ändamålet.

paprika

Med hjälp av Paprika kan du spara recept, dela upp dem i olika kategorier, lägga till recept som favoriter och mycket mer. Du kan till och med välja vilka recept du vill laga till och utifrån det få en färdig handlingslista. Mycket behändigt om du frågar mig.

Det som gör Paprika till en så pass bra recept-app som den faktiskt är, till skillnad från många andra liknande appar, är att man med Paprika kan importera recept från alla möjliga olika hemsidor, och det går även att manuellt lägga in recept från någon tidning eller från sin egen kokbok. Det blir alltså väldigt fördelaktigt att använda Paprika för att organisera recepten på din iPad. Just dessa möjligheter saknar många andra recept-appar som bara har ett begränsat utbud av recept gjorda speciellt för appen i sig.

Det finns också en inbyggd webbläsare i Paprika som man kan använda för att besöka olika matlagnings hemsidor med recept och liknande. De recept som du finner på dessa hemsidor och som du tycker verkar intressanta kan du med endast ett knapptryck spara i din egen receptsamling. Dock så finns det en nackdel som är att webbläsaren är kompatibel med långt ifrån alla hemsidor och bloggar som handlar om matlagning och recept, vilket känns lite synd då det hela tiden dyker upp nya och väldigt bra sådana hemsidor.

En av de grejer jag tycker är allra bäst med Paprika är att man enkelt kan skapa inköpslistor utifrån vilka recept man planerat att laga till. Det gör att man inte behöver fundera ut det själv. När man valt de recepten man vill laga så kan man enkelt skicka inköpslistan till förslagsvis sin mobil, så att man enkelt har tillgång till den då man väl är i affären.

Paprika är enligt mig en riktigt bra app som jag definitivt kommer fortsätta att använda. Den är enkelt uppbyggd, så att alla kan använda den, samtidigt som den har många bra funktioner. Det är definitivt det bästa sättet för att organisera recepten på din iPad.

Category: Mat

Comments are closed.