Real Racing 3 | Ett mycket bra bilspel för iPad

| mars 23, 2013

Real Racing 3 | Ett mycket bra bilspel för iPad

Real Racing 3 är ett mycket bra bilspel för iPad. Spelet går ut på att man i början har en liten summa pengar som man kan köpa en enklare bil för. Med den bilen kkan man delta i lite tävlingar på lägre nivå. I varje tävling har man chansen att vinna pengar och ”Fame”. För pengarna som man tjänar in kan man uppgradera sin bil och även reparera den.

Real_racing_3

Spelet är uppbyggt på ett ganska smart sätt, det är nämligen så att spelet är gratis. Spelutvecklarnas affärsmodell är istället att tjäna pengar på att folk tycker att spelet är bra och inte vill vänta medan man har sin bil på service. För det är så det funkar, när man lämnar in sin bil på service så tar det tid innan servicen är klar. I vissa fall kan man ”köpa” så att servicen blir klar direkt för en del ”poäng” som man fått när man vunnit tillräckligt med ”Fame” i tävlingarna. För egen del så lägger jag upp spelandet så att jag kör ett par Race på kvällen och sedan lämnar jag in bilen på fullständig service över natten, då gör det ju ingenting att det tar lite tid.

Tjäna pengar och köp nya bilar

Ju mer pengar man vinner på tävlingarna i Real Racing 3, desto snabbare går det att spara ihop pengar till att dels uppgradera sin befintliga bil, men även att spara ihop pengar för att köpa nya bättre, snabbare bilar. Ju fler bilar man har ju fler olika tävlingar kan man ställa upp i, för att i en viss typ av tävling tillåts bara en viss typ av bilar att delta.

Olika typer av lopp i Real Racing 3

I Real Racing 3 finns det olika typer av tävlingar.

  • Vanliga lopp där man t e x åker 3 varv på en viss bana.
  • En annan typ av lopp är att man ska åka så fort som möjligt på en viss bit av banan.
  • I en tävling ska man hålla så hög hastighet som möjligt när man passerar mållinjen.
  • I en tävling gäller det att nå så hög hastighet som möjligt under varvet.
  • I en tävling som kallas elimination gäller det att undvika att ligga sist. Den som ligger sist plockas av banan var 20:e sekund tills bara en bil återstår.
  • Dragracing
  • Endurance racing, här gäller det att köra stadigt och kontinuerligt köra förbi bilar. När man passerar en bil får man forsätta köra ett visst antal sekunder till, den som kommer längst har vunnit.
  • m fl.

Olika svårighetsgrader på spelet

Man kan ställa in om man vill ha hjälp med styrning, bromsar och anti spin. Detta gör att spelet lämpar sig för olika åldrar i och med att det blir relativt enkelt att spela på den enklaste nivån.

Hur styr man?

Man styr bilen genom att luta på sin iPad, man bromsar genom att trycka på skärmen. Gasen sköts automatiskt.

Betyg och rekommendation för Real Racing 3

Jag ger Real Racing 3 betyget 5 av 5 och defenitivt en rekommendation att ladda ner spelet.

Är du intresserad av riktiga bilar hittar du en del intressant på Bildelar24.com.

Category: spel

Comments are closed.