SkyDrive – Få tillgång till dina filer överallt

| augusti 19, 2013

SkyDrive – Få tillgång till dina filer överallt

SkyDrive är en tjänst för att kunna lagra filer på ett och samma ställe och ha tillgång till dem oavsett var du befinner dig. SkyDrive är en app utvecklad av Microsoft och nyligen så släpptes version 3.0 av appen. Man får 7 GB lagringsutrymme gratis, och vill man ha mer utrymme har man möjlighet att köpa till det. Appen är lätt att använda och de filer du laddar upp placerar du på ett smidigt sätt ut i olika mappar för bland annat bilder, musik och dokument med mera. Du har även möjlighet att lägga till filer i en delad mapp som finns tillgänglig för andra.

SkyDrive

En av sakerna som förbättrats i och med uppgraderingen av SkyDrive är att de ganska enkla ikonerna ersatts med förhandsgransknings-bilder vilket ger en bättre bild över vad som finns i de olika mapparna, och det blir därmed lite roligare och enklare att arbeta med SkyDrive. En annan grej som jag tycker var positivt med uppdateringen var att appen nu tillåter uppladdning av högupplösta bilder och foton.

SkyDrive kan användas både för att ladda upp och sedan även ladda ned filerna. Det betyder att om man laddar upp en fil från datorn till SkyDrive så kan man sedan ladda ned den till din iPad till exempel. Det gör att SkyDrive gör det lättare att flytta filer till och från iPad.

Jag tycker att SkyDrive är en bra app, och den nya uppdateringen har tagit ett ytterligare steg mot att appen ska bli riktigt bra. Den är enkel att använda, och det är bra att man kan ladda upp både video, ljud, bilder, dokument och andra filer som man sedan lätt får tillgång till, var man än befinner sig. Dock så finns det en hel del grejer som jag tycker att Microsoft borde utveckla vidare. Till exempel så saknar jag möjligheten att kunna göra dokument och filer tillgängliga då man saknar internet och är offline.  Jag skulle också vilja se att det fanns möjlighet att redigera dokument direkt i appen, och inte behöva ladda ner dem och redigera dem för att sedan behöva ladda upp dem igen.

Sammanfattningsvis så är SkyDrive en mycket användbar tjänst för dem som bara är intresserade av att ladda upp filer som de kan ha tillgång till överallt på både dator, mobil och iPad. Dock tycker jag själv att appen är lite för enkel och i behov av ytterligare uppdateringar och förbättringar.

Category: Allmänt

Comments are closed.