Starta och Stänga av iPad | iPad skolan del 1

| februari 24, 2013

Starta och Stänga av iPad | iPad skolan del 1

Att starta och stänga av iPad är grundläggande funktioner när det gäller en iPad. Som tur är så är det enkelt och det är inga konstigheter. Men det finns några begrepp som man bör ha klart för sig. Det är att man kan stänga av en iPad helt eller så kan man bara sätta den i Sleep. Skillnaden är att när man stänger av en iPad helt så drar den ingen ström alls medan den när den ligger i Sleep drar lite ström trots att man inte använder den. Om man då vet att man inte ska använda sin iPad på ett par dagar t e x så brukar jag rekommendera att man stänger av den helt för att bevara maximalt med batteri.

Var finns av och på knappen?

Som vanligt med Apple produkter så sätts designen i första hand, produkterna ska vara slimmade och inte ha några fula knappar som sticker ut. Av och på knappen hittar du om du drar med fingret utefter kanten på din iPad. Det är en väldigt liten knapp och den har alltså följande funktioner Av/På alternativt Sleep/Wakeup.

del_001_av_och_på_knappen

För att stänga av din iPad helt så håller du helt enkelt inne Av/På knappen i ett par sekunder. Då får du upp en fråga på skärmen ”Stäng Av”, då drar du helt enkelt reglaget på skärmen för att bekräfta avstängningen.  För att sedan sätta på din iPad håller du inne samma knapp en sekund eller två och då börjar din iPad att starta upp, men det tar ett tag.

Sleep / Wakeup

Fördelen med iPad är att man kan sätta den i Sleep med en enkel knapptryckning och sedan väcka den blixtsnabbt, det är ju väldigt skönt att slippa vänta en minut eller två som man oftast behöver göra med sin PC. För att sätta iPad:en i Sleep så använder man också Av/På knappen, men då gör man bara en kort knapptryckning, likaså när man vill väcka iPad:en från Sleep läget, då gör man också bara en kort knapptryckning.

Category: iPad Skolan

Comments are closed.