Vad är icloud

| januari 28, 2013

Vad är iCloud?

Idag är det många som utnyttjar så kallade molntjänster för att slippa lagra information på en egen dator eller server. Att kunna spara sina filer på en avlägsen server som man alltid kommer åt har förstås många fördelar och med iCloud så får man precis samma service fast för det som man samlar på sig via sin surfplatta, telefon eller vanliga dator. Det är i första hand den som har iPaden, iPhone eller en Mac dator som kommer att dra stor nytta av denna tjänst, men iCloud har även anpassats till Windows vilket kan vara bra att veta för den som har en iPad och en PC och som behöver skicka filer mellan dessa system. Den som redan har ett iTunes konto får iCloud-tjänsten gratis, annars så får man betala i enlighet med den plats man vill ha i molnet.

Allting på ett ställe

Ordning och reda, städa på fredag är en gammal sanning som är nog så relevant idag då vi har en massa olika prylar som alla innehåller viktig information och filer som kanske behövs idag eller om något år. När man använder sig av iCloud så kommer all information som man laddar till sin iPad, iPhone eller dator att sparas på denna virtuella server. Sedan kommer man åt denna information, det kan vara bilder, film, musik och mer, via alla de apparater som är kopplade till iCloud-tjänsten. Man löper ingen risk för att förlora något och man kan alltid få fatt i information när man vill ha den även om man inte har tillgång till sin surfplatta vid tillfället. Dessutom så har systemet ett logiskt upplägg som gör det enkelt att finna filer som man kanske inte har använt på länge.

Automatiska processer

Det som gör den här tjänsten så fantastiskt enkel att använda är att den är fullständigt automatiskt. När du väl har registrerat dig och dina apparater så kommer samtliga att uppdateras med det som du laddar till någon av maskinerna. Som exempel, om du laddar ner en ny låt till din iPad så hamnar den direkt, automatiskt, i din fil med iCloud och i samma ögonblick så är den tillgänglig på din iPhone och på din dator. Detta utan att ta upp onödig plats på dina apparater! Man kan köpa olika storlekar för förvaring av filer men filmer, musik och bilder kommer inte att räknas in i detta utrymme så många klarar sig med den minsta storleken som man får gratis med tjänsten. I och med att du aldrig behöver tänka själv på att spara en backup så kan du känna dig helt lugn om du måste boota om en telefon, surfplatta eller dator. Så snart som du har startat om så kan du få tag i allt du hade innan kraschen via molnet.

Då du uppgraderar med en ny telefon eller dator

Låt oss säga att du vill köpa en ny version av iPaden eller av din iPhone. En ny dator eller läsplatta är en fröjd men visst är det så att man kan dra sig lite för det där med att börja tanka in allt som man har behov av. Appar, musik, speciella bilder, spel och annat måste normalt laddas ner igen och det här är både tidskrävande och förvirrande. Med iCloud så behöver man bara logga in med sin nya apparat, när detta är gjort så kommer allt som man hade på den tidigare manicken att finnas tillgängligt igen. Det här är verkligen en stor fördel och väldigt smart för alla som inte känner att datorteknik och mjukvara är det roligaste som finns.

Fina finesser

iCloud-tjänsten är full av unika finesser och saker som du först kommer att märka då du börjar använda den. Ett exempel på detta är hur du via iTunes får den bästa versionen av dina ljudfiler. Om du har en låt som finns i högre kvalitet hos iTunes så kommer denna att bytas ut till den bästa versionen per automatik. Det här ger dig en mycket bättre användarupplevelse. Innan du registrerar dig och börjar använda denna molntjänst för surfplatta och telefon så är det viktigt att du lär dig mer om alla coola finesser som du kan dra nytta av. Det här är verkligen ett finurligt system som du kommer att vara riktigt glad för att du kom igång med.

Enkelt och praktiskt

Det är mycket enkelt att komma igång med iCloud för iPaden, iPhone och dator. Du behöver bara besöka iTunes eller andra Apple butiker där denna tjänst finns att registrera sig till. Som sagt, om du redan betalar för iTunes så ska du inte behöva betala igen för molntjänsten och det kan dyka upp kampanjer som ger dig en gratis test av detta system. Själva registreringsprocessen är tydlig och något som de flesta bör klara av. Man behöver alls ingen särskild datorvana för att komma igång med molntjänster för telefon och dator. Du behöver heller inte oroa dig för att molntjänsten skulle utdateras eftersom man från Apples sida hela tiden finjusterar sin produkt i enlighet med det som sker på marknaden. Som kund kan du vara säker på att du får bästa möjliga service för varje maskin som du har kopplat till iClouden.

Category: Allmänt

Comments are closed.