Vad är iPad?

| februari 24, 2013

Vad är iPad?

Du kan inte ha undgått att allt fler börjar använda sina telefoner som minidatorer. När man kan nå all information på nätet via sin mobiltelefon så finns det nästan ingen anledning att investera i en traditionell dator. Nu finns det dock en liten nackdel med mobiltelefonerna, och detta oavsett om det handlar om Android eller iPhone, de är nämligen i ett så litet format att vissa aktiviteter på nätet blir ledande. Det är här som iPad revolutionerar användandet av en telefon som mindre dator. Det här är nämligen en surfplatta som gör så mycket mer än bara erbjuder text och bild i ett behagligt format. Så hur kan denna läsplatta vara användbar för dig? Frågan är snarare vad du vill göra, för med iPaden så finns det nästan inga gränser för hur mycket du kan få gjort när du känner för det. iPadens största fans skulle nog hävda att de lever sina liv i denna apparat…

En telefon, en dator och mer…

Här har vi alltså en elektrisk pryl som ger dig tillgång till nätet, telefonsamtal och allt som du kan tänkas vilja göra på en dator. Många väljer att läsa tidningen på iPaden eftersom formatet är så bekvämt. Man slipper trycksvärta och problemet med att man inte kan sitta och vända blad i tidningen då man befinner sig på platser där andra kan få en armbåge i sidan bara för att man ville läsa vidare om det allra senaste. Faktum är att de flesta dagstidningar som trycks aldrig kan ge information om det allra senaste för sedan trycket har torkat så har fler kändisar gått och hängt sig, nya snöstormar drar in över landet, och en anonym person i Småland har dragit hem den senaste rekordvinsten på Mega Fortune. Så är livet, men med en iPad surfplatta så är du med när det händer. Dessutom så kan du ringa dina vänner direkt från läsplattan och dela dina upplevelser med dem. Kommer du åt nätet så kommer du även åt email, Skype och andra program som gör att du kan hålla kontakten med folk när du är på semester eller gått och gömt dig i skogen en stund.

Vilken version ska man köpa?

Det här är en bra fråga. iPadens fiender hånar uppdateringarna och menar att det inte händer så mycket. De menar att det mest handlar om ett nytt namn och en ny anledning för dig att köpa en ny pryl för dyra pengar. Nåväl, visst kan man vara synisk då det kommer till märkesprodukter men Apple är Apple och detta kommer vi inte ifrån. Om du satsar på en enkel iPad i äldre version så kommer du inte att bli besviken, men ett gott tips är att se på det senaste för att få in fler egenskaper och ett större användningsområde. Nyare modeller har anpassats med hjälp av den feedback som Apple har fått för de första iPad-modellerna så det är klart att du som kund ska dra nytta av detta. Numera finns ju även iPad mini där man har minskat ner formatet en aning för att göra det lättare att ta sitt liv med sig i fickan. Läs recensioner för att komma fram till det som kommer att passa dig bäst och ta iPads fienders vassa kommentarer med en nypa salt, man får nämligen inte glömma bort att det här är en produkt som håller mycket hög kvalitet och som har en unik design.

Livet online

Nuförtiden så är det många som lever sina liv online. Det talas om folk som lider av kronisk email-checkning. Det här är en åkomma som går ut på att man kollar sin mail flera gånger per minut för att se om det har kommit något nytt. Det påminner lite om klistrad-vid-telefonen-syndromet som fick folk att sitta och blicka mot sin telefon och att stanna hemma om nu någon skulle ringa. Med en iPad så kan man leva med den här typen av hang ups för man har ju mailen med sig vart man än går. Dessutom så kan man se till att få in alla underhållning som behövs i surfplattan så att man aldrig någonsin måste köpa tidningar, använda en vanlig TV för att se Stjärnorna på slottet eller köpa en vanlig bok då den går att ladda ner direkt från nätet. Musiken har du förstås också direkt i iPaden vilket är mycket bekvämt när du vill slappna av en stund på jobbet, i skolan eller på bussen. En fin finess som kom med iPad 2 var att kamera placerades både fram och bak. Det här är en viktig detalj då man lätt vill kunna ta bilder, visa var man är via Skypen eller annat som inkluderar fotografering eller filmning.

Måste man ha iPad?

Finns det bättre alternativ för läs- och surfplattor? Tja, det gör det kanske men saken med iPaden är att den är så speciell i sitt format och känslan man har då man använder den är fullkomligt unik. Med designade fodral till sin iPad så får man ett gott skydd mot repor och smuts, och nuförtiden så finns det till och med iPad fodral som gör att du kan tappa den ner i ett vattendrag eller bassäng utan att råka ut för gråt och tandagnisslan. Om du vill ha en surfplatta som klarar det allra mesta och som är så pass populär att alla seriösa tjänster online ser till att ha lösningar för den så är iPaden ett smart kort. Det här är helt klart en pryl som du kommer att ha stor glädje av idag och i framtiden.

Category: Allmänt

Comments are closed.