Workout Trainer – Gör din träning rolig

| september 2, 2013

Workout Trainer – Gör din träning rolig

Workout Trainer är det absolut bästa sättet att få personlig träning med iPad. Workout Trainer är helt enkelt en app med olika träningsprogram och övningar för dig som vill gå ner i vikt, bygga muskler eller allmänt bara må bättre och få mer energi.

När du ska börja använda Workout Trainer så får du välja mellan att skapa ett konto eller att logga in via Facebook. När man väl gjort det så får man göra personliga inställningar, så som hur ofta man vill träna, hur länge man vill träna och vilka mål man har. Det vill säga om målet är att gå ner i vikt eller bygga muskler, och man får även sätta mer konkreta mål, till exempel vilken vikt man vill uppnå.

workout trainer

Sedan kan man enkelt söka efter träningspass som passar och som man själv tycker är roliga. Det finns massvis med olika träningspass att välja mellan, och det finns också specialgjorda träningsprogram att välja mellan som är anpassade efter att uppnå olika saker och målsättningar. Till de flesta övningarna och träningspassen finns bilder och videor för att demonstrera övningarna vilket gör det väldigt lätt och överskådligt att se hur de ska utföras så att man själv kan klara av att göra samma sak. Dessutom ger appen också röstinstruktioner, vilket gör att man kan fokusera bättre på träningen i sig och inte behöver ha koll på iPaden hela tiden.

En grej som jag tycker är bra med Workout Trainer är att man också kan skapa egna träningspass. Antingen gör man det helt från grunden och lägger till alla övningar själv, eller så väljer man längd på passet, träningsområde och svårighet så kan appen själv slumpa fram ett nytt träningspass.

Workout Trainer är gratis att använda, men det finns en pro-version som kostar pengar att köpa. Skillnaden är att alla träningspass inte är tillgängliga i gratis-versionen, utan endast om du köpt pro. Dessutom så kostar det att köpa de färdiga träningsprogrammen som finns i appen, och det går heller inte att testa eller se hur de är uppbyggda innan man köper dem, vilket jag tycker är mycket negativt.

Jag tycker överlag att Workout Trainer är väldigt bra. För den med lite tid och möjlighet till träning så är det en perfekt app som både ger motivation samt möjlighet att hitta nya sätt att träna på och även bättre förutsättningar att skapa en hållbar träningsplanering.

Category: träning

Comments are closed.